Térdmozgató vélemények

Térdmozgató vélemények: 

Miért hasznosak a térdmozgató vélemények? Hasznos információval szolgálnak mindazoknak akiknek még nem kellett ilyen gépet használni, most viszont szükségük lenne rá. 

Térd keresztszalag pótlás után:

Nagyon sokat segített a gép a rehabilitációban. Könnyen kezelhető volt. Kényelmes volt, hogy otthon naponta többször is lehetőség volt a készülék használatára. A gép kiszállításával, beállításával és állapotával is nagyon elégedett voltam.

/Tatai Kastélypark Klinikáról érkezett géphasználónk/

Térdprotézis műtét után: 

A gép lehetővé tette számomra, hogy itthon, naponta többször használjam. Ezáltal nagyon sokat javult (napról-napra) térdmozgásom. Köszönöm. 

/Uzsoki kórházból érkező géphasználónk/

Combcsont törés után: 

Jó tapasztalat, csökkenő fájdalom, jobb terhelhetőség. Megfelelő volt a gép minősége, szállítása és bemutatása. 

/B. B./

Térdprotézis műtét után: 

Könnyebb volt a mozgatás, mert nem kellett arra ügyelni, hogy tartsam a lábamat, csak a mozgatásra tudtam figyelni. Jó, hogy a hajlítás szögét fokozatosan lehet állítani. A szállítás pontos, a bemutatás szakszerű és a gép minősége kifogástalan. 

/Uzsoki kórházból érkező géphasználónk/

Térdprotézis műtét után: 

Mivel induláskor a térdem merev volt, nem érte el az előző maximumot, a maximális hajlítás mértékét minden alkalommal 5-10 percenként 1-1 fokkal növeltem. A szállítás pontos volt, a bemutatás korrekt, a gép minősége megfelelő. 

/Uzsoki kórházból érkező géphasználónk/

Elülső keresztszalag szakadás után: 

Pozitívan javítja a térd mozgását, nagyban segít a rehabilitálódásban. A szállítás gyors és rugalmas, a bemutatás hozzáértő és szakszerű, a gép minősége jó. 

/V. J./

Felszabadító műtét után, térdműtét előtt: 

A felszabadító műtét után ez segített abban, hogy ne tapadjanak vissza a felszabadított területek. A gyógytorna mellett rásegített a kellő hajlítási tartomány elérésében és megtartásában. Gyógytorna előtt ezzel melegítettem be a térdem, gyógytorna után pedig kellemes és pihentető volt. Pihenve gyakoroltattam a térdemmel a tornán elért hajlítási szöget. 

/K.L./

térdmozgató vélemények
térdmozgató vélemények

Sikertörténetek

Artitises ügyfelünk

Az édesanyám 30 éve küzd reumathoid artitisben azaz sokízületi gyulladásban, és sajnos 21 éve van kerekes székhez kötve.

1988-ban végeztek térdműtétet édesanyámon, egy térdprotézis beültetésére került sor a jobb lábában. Az ORFI-ban műtötték meg.

Rengeteg módszert kipróbáltunk már, hogy valamilyen változást elérjünk, de eddig mind hiába.

Amikor megtaláltam a térdmozgató gépet az utolsó lehetőséget láttam benne, mert bár az orvosok lemondtak rólunk mi sose adtuk fel!!!

Az elmúlt 21 év során, csak most sikerült olyan eredményeket felmutatni, ami jelentős változást jelent az életünkben.  Amióta használjuk a térdmozgató gépet, hatalmas előre lépéseket tettünk meg. Nyújtásnál 16 vagy 17 fokról indultunk és most már egy jó ideje elértük a maximális nyújtási fokot a mínusz 10-et! A hajlítási szög jelen pillanatban 75 fok és 35-ről kezdtük! Sokkal jobban nyúlik a lába és reméljük, hogy a közeljövőben ez mindenképp azt fogja eredményezni, hogy teljesen ki fogja tudni nyújtani és lábra fog tudni állni.

Nagyon gyorsan megérkezett hozzánk a gép, a megrendelés időpontjától  kettő napon belül. Ami számunkra nagyon pozitív benyomás volt. A kiszállításkor pontos leírást kaptunk a gép használatáról és beüzemeléséről szóban és írásban is. A gép hibátlan állapotban érkezett hozzánk, nagyon könnyen megtanultuk kezelni.

Ajánlom mindenkinek a figyelmében ezt a fantasztikus szerkezetet.

Amióta használjuk (kb. 4 hónapja) azóta olyan változások mentek végbe, ami számunkra is csodálatos változást eredményezett. Mindkét lába egyre jobban nyúlik, könnyebben tudja mozgatni őket, kezdenek kimozdulni a csípő ízületek is.

A gyógytornász, aki kijár hozzánk ő is megjegyezte, hogy a gép nélkül nem értünk volna el ilyen hatalmas eredményeket.

Hatalmas boldogság ez nekünk hisz 21 év után újra látjuk az alagút végén a fényt és az esélyt, hogy az édesanyám újra járni tudjon!!

Tisztelettel és köszönettel: K. G. és T. N.

Baleseti rehabilitációnál

Motoros baleset után széttört térddel 3 hetet kellett teljesen nyújtott lábbal feküdnöm a kórházban. A térdmozgató géppel 5 fokról indultunk. Ennyire tudtam saját erőből behajlítani a lábam. Gyógytornával és a térdmozgató gép használatával 5 fokról elértem a 40-et, majd lassan a 80-at. Ott egy kicsit megrekedtem, nem akart tovább hajlani. Rehabilitációs intézetben folytattam a felépülést, ahol a kemény gyógytorna meghozta a gyümölcsét, elértem a 90 fokot, amit a térdmozgató géppel sikerült is megtartani.

Ekkor kiderült, hogy csont transzplantációra van szükség a térdembe. A műtéthez pedig el kellett érni a 120 fok hajlítási szöget. A feladat adott volt, így nekiláttunk a megvalósításnak. Egy felszabadító műtéttel rásegítettek sebészetileg, ami után azonnal mozgatni kellett a térdemet. A beavatkozás után, az előtte elért 90 fokról visszaestem 80-ra. Megkezdődött a kemény gyógytorna. Torna előtt a térdmozgató gépet használtam bemelegítésnek, utána pedig lazításnak. 3 hónap alatt 80 fokról elértem a 120 fokot, és készen álltam a műtétre.

Kb. fél év múlva hívtak be a várva várt műtétre. Sokáig tehermentesen kellett a műtét után mozgatni a térdem, melyet leghatékonyabban a térdmozgató gép segítségével tehettem meg. Egészen a teljes terheléses, 120 fok elérésig használtam a gépet. Eleinte a tehermentes mozgatás miatt, később a gyógytorna előtt bemelegítésre, torna után pedig a könnyed átmozgatással megtartani, a gyógytornán kiküzdött eredményt.

A térdmozgató gép, jelentős szerepet játszott a felépülésem során. Nem helyettesíti a gyógytornát, sajnos nem csodaszer, vagy varázspálca, de nagy segítséget jelent a felépülés során.

Ma már a térdem 90%-os, teljesen ki tudom nyújtani és több mint 140 fokig be is tudom hajlítani.

/K. L./