Térdmozgató beállítása

Térdmozgató beállítása nem bonyolult feladat, de odafigyelést igényel.

Tekintse meg beállítási videónkat: 

Ha kiszállításunkat választották, a helyszínen a páciens lábához állítjuk a gépet, elmagyarázzuk a használatát és hagyunk használati útmutatót. 

Ha az átvételt választják, akkor sincs gond, mert az átvevő személynek elmagyarázzuk a beállítást, odaadjuk a használati útmutatót. Ha mégis elakadna akár a beállításnál, akár a használatnál telefonon elérhetőek vagyunk és az oldalunkon is megtalálja a legtöbb felmerülő kérdésre a választ. 

A Kinetec Spectra gép használatának fontos ismeretei: 

  • a beállításakor és használatakor a keresztcsontunk (derék) mindenképpen vízszintesen legyen, tehát vagy teljes fekvésben, vagy félfekvésben helyezkedjünk el. Ülő pozícióban tilos a használni. 
  • nem okozhat fájdalmat, az majd a gyógytornász feladata. Ha a géppel próbáljuk erőltetni a gyógytornász munkáját, sajnos nem fogunk eredmény elérni, és lehet még ártunk is önmagunknak. A gépnek nem feladata a gyógytornász munkájának elvégzése, erre nem képes, nem erre találták ki. 
  • a kezelő egységet mindig tartsuk kezünk közelében, ha fájdalmat éreznénk és megállítanánk a hajlítást. 
  • a gépbe nem kell beszíjazni a lábat, hisz nem középkori kínzóeszköz, a feladata a térd tehermentes mozgatása, ezt odakötözés nélkül is el tudja végezni. 

Térdmozgató beállítása: 

Első lépés: 

Először meg kell néznünk a combcsontunk körülbelüli hosszát. Ehhez egy kicsit behajlítjuk a lábunkat. Kirajzolódik a combhajlatunk, innen megmérjük a térdünk közepéig lévő távolságot. A gép végében van egy skála ezen beállítjuk a mért értéket.  

Második lépés:

Belehelyezzük a lábunkat a gépbe, oly módon, hogy a csukló pontoknál legyen a térdünk közepe. 

térdmozgató beállítása második lépés
térdmozgató beállítása második lépés

Harmadik lépés: 

Igazítsuk hozzá a lábszárat, úgy, hogy a talpunk teljesen felfeküdjön a számára kialakított párnára. 

térdmozgató beállítása harmadik lépés
térdmozgató beállítása harmadik lépés

Negyedik lépés: 

Rögzítsünk minden tekerő gombot és megkezdhetjük a mozgatást. 

Ezt a műveletet csak egyszer kell megcsinálni az első használat előtt, ha megvagyunk vele, utána a többi beállítást a kezelő egységen tudjuk elvégezni. A kezelőegység használati útmutatóját itt találja. 

Ha bármi kérdése lenne, amire eddig nem kapott választ kérem keressen minket elérhetőségeinken!