Térdmozgató beállítása

Térdmozgató beállítása nem bonyolult feladat, de odafigyelést igényel.

Tekintse meg beállítási videónkat:

Ha kiszállításunkat választották, a helyszínen a páciens lábához állítjuk a gépet, elmagyarázzuk a használatát és hagyunk használati útmutatót.

Ha az átvételt választják, akkor sincs gond, mert az átvevő személynek elmagyarázzuk a beállítást, odaadjuk a használati útmutatót. Ha mégis elakadna akár a beállításnál, akár a használatnál telefonon elérhetőek vagyunk és az oldalunkon is megtalálja a legtöbb felmerülő kérdésre a választ.

A Kinetec Spectra gép használatának fontos ismeretei:

  • a beállításakor és használatakor a keresztcsontunk (derék) mindenképpen vízszintesen legyen, tehát vagy teljes fekvésben, vagy félfekvésben helyezkedjünk el. Ülő pozícióban tilos a használni.
  • nem okozhat fájdalmat, az majd a gyógytornász feladata. Ha a géppel próbáljuk erőltetni a gyógytornász munkáját, sajnos nem fogunk eredmény elérni, és lehet még ártunk is önmagunknak. A gépnek nem feladata a gyógytornász munkájának elvégzése, erre nem képes, nem erre találták ki.
  • a kezelő egységet mindig tartsuk kezünk közelében, ha fájdalmat éreznénk és megállítanánk a hajlítást.
  • a gépbe nem kell beszíjazni a lábat, hisz nem középkori kínzóeszköz, a feladata a térd tehermentes mozgatása, ezt odakötözés nélkül is el tudja végezni.

Térdmozgató beállítása:

Első lépés:

Először meg kell néznünk a combcsontunk körülbelüli hosszát. Ehhez egy kicsit behajlítjuk a lábunkat. Kirajzolódik a combhajlatunk, innen megmérjük a térdünk közepéig lévő távolságot. A gép végében van egy skála ezen beállítjuk a mért értéket.

Második lépés:

Belehelyezzük a lábunkat a gépbe, oly módon, hogy a csukló pontoknál legyen a térdünk közepe.

térdmozgató beállítása második lépés
térdmozgató beállítása második lépés

Harmadik lépés:

Igazítsuk hozzá a lábszárat, úgy, hogy a talpunk teljesen felfeküdjön a számára kialakított párnára.

térdmozgató beállítása harmadik lépés
térdmozgató beállítása harmadik lépés

Negyedik lépés:

Rögzítsünk minden tekerő gombot és megkezdhetjük a mozgatást.

Ezt a műveletet csak egyszer kell megcsinálni az első használat előtt, ha megvagyunk vele, utána a többi beállítást a kezelő egységen tudjuk elvégezni. A kezelőegység használati útmutatóját itt találja.

Ha bármi kérdése lenne, amire eddig nem kapott választ kérem keressen minket elérhetőségeinken!