Hasznos

Hasznos információk a kedves olvasóknak!

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a sikeres rehabilitáció egyik kulcsa, a megfelelően összehangolt terápiák összhatása. Hasznos tudni róluk, épp ezért szedtünk össze néhány olyan információt, mely segíthet a felépüléskor.

Egy sikeres térdműtét utáni rehabilitáció több részből áll, amit elsősorban a kezelő orvos határoz meg, hogy adott esetnél mely terápiák válnak a beteg javára.

Tehermentes mozgatásnál a legcélszerűbb a térdmozgató gép használata. De mindig ki kell kérni a kezelőorvos véleményét, mert fennállhatnak olyan tényezők, ami miatt adott esetben nem javasolják a gép használatát (pl. akut gyulladás veszély).

hasznos térdmozgató gép rehabilitációhoz
térdmozgató beállítása

Amint lehet már tornáztatni a lábat bekapcsolódik a térdhajlító gép mellé a gyógytornász szaktudása, ami elengedhetetlen a felépülés során. Lehet magán úton, vagy az OEP által támogatott 14 alkalmas gyógytornász segítségét igény venni. 

hasznos OEP által támogatott gyógytorna lehetőség
OEP gyógytorna

Meg lehet kérdezni, az orvost, hogy javasolja-e az OEP által támogatott gyógyfürdő kezeléseket. 

hasznos OEP által támogatott gyógyfürdő kezelések lehetőség
OEP gyógyfürdő

Igyekezzünk lehetőségeinkhez mérten minél több javunkat szolgáló terápiát igénybe venni, mert minél gyorsabban gyógyulunk, annál gyorsabban kapjuk vissza a korábbi mozgásszabadságunk!