Milyen gyakran használjam a térdmozgató gépet?

Milyen gyakran használjam a térdmozgató gépet?

Rehabilitációnk során a térdhajlító géppel legelőször általában a kórházban találkozunk. Műtét után a gyógytorna kiegészítéseként alkalmazzák. A kórházi ágyra helyezésére és elpakolására kórházi segítségre van szükség (ápoló, vagy gyógytornász). Az esetek nagy többségében a kórházi leterheltség miatt erre napjában csak egy legfeljebb két alkalommal van lehetőség.

Otthoni használatkor erre több alkalom jut. A térdhajlító (CPM) gépet akár napi több alkalommal is tudja a beteg használni rehabilitációja során. Ha az orvos nem írja elő másként, akkor azt szoktuk javasolni, hogy alkalmanként 20-40 perc közötti időszakra használja, naponta 3-4-szer elosztva.

Valahogy úgy, mint az étkezéseknél, többször keveset a legoptimálisabb. A tökéletes rehabilitációhoz meg kell találni a helyes arányt, a pihentetés, a passzív térdmozgatás és a kemény gyógytorna között.

Ha túlzásba visszük a pihenést, nem fogunk haladni a rehabilitációval.
Ha viszont a másik végleg valósul meg, és túlerőltetjük a tornát, gyulladást és nem kívánt ízületi túlterhelést okozhatunk. Figyeljünk oda a helyes GYógytorna-Térdmozgatás-Pihentetés arányra!